Collectief Huisonderwijs voor Hooggevoelige Jongeren

 Mannaz School

Mannaz Netevallei

Mannaz School en Time-Out

Lili Saint-Pol
Directrice Mannaz School Netevallei

Mijn naam is Lili Saint-Pol.

Ik ben een zeer nieuwsgierig persoon. Ik vraag me altijd af welk verhaal er achter een bepaald persoon en hun veelzeggende ogen zitten.

Ik observeer graag en stel altijd een luisterend oor ter beschikking aan eenieder die er nood aan heeft.

Ik heb al 10 jaar ervaring met kinderen, jongeren en hun context (wat deze ook allemaal kan inhouden).

 

Ik werk graag met allerlei verschillende (creatieve) technieken om situaties of gevoelens te uiten, te verwerken (of om er mee aan de slag te gaan). Op deze manier voelt het soms makkelijker om gevoelens te uiten dan effectief uitspreken waar iemand mee zit.

 

Ik probeer voornamelijk sterktes te zien bij iedereen en die te benoemen opdat ze deze in zichzelf ook kunnen zien en herkennen. Ik geloof sterk in de kracht van bevestiging want ik geloof dat we elkaar te weinig complimenteren. Geloven in jezelf is een krachtig middel om zelf zekerder te staan in het leven. Ik wens dit iedereen toe. Iedereen moet de kans krijgen om (terug) te geloven in zichzelf en zich niet te spiegelen of te vergelijken met een ander. Enkel jij bent de expert van jezelf, niemand kan een betere jij zijn dan jij zelf!

 

Ik heb een grote affiniteit met alles dat rond het kader hooggevoeligheid te maken heeft. Deels omdat ik zelf hooggevoelig ben, en omdat we als mensen mogen voelen! We zijn allen op zoek naar een plek waar we volledig onszelf mogen zijn, zonder dat we een masker hoeven te dragen…

 

Dit gezegd zijnde, wil ik zo’n veilige plek creëren voor onze leerlingen, jongeren die hun plek zoeken in deze wereld. Ik wil mijn beide armen uitreiken en het is aan de jongeren zelf om ze aan te nemen en er iets mee te doen!