Collectief Huisonderwijs voor Hooggevoelige Jongeren

 Mannaz School

Schoolkeuze

Dank aan Klasse!
Sommige kinderen zijn beter af in een creatieve school, anderen in een strenge school, nog anderen in een school dicht bij huis.
Wat is voor jou een goede school? Noteer tien eigenschappen die je belangrijk vindt van bovenstaande afbeelding. Zet dan een extra vette cirkel rond de drie belangrijkste. Laat je kind hetzelfde doen. En je partner.  Welke school kies jij? En past ze bij de school die je hooggevoelige kind verkiest?

Hoe heb jij gekozen?

De woorden die je uikoos staan

> vooral bovenaan? Jij zoekt een gezellige, warme, dynamische school voor je kind.

> vooral rechts? De school moet praktisch zijn voor je gezin.

> vooral links? Jij zoekt een strenge school waar de leerstof centraal staat.

> wat overal verspreid? Je combineert bovenstaande eisen.


Denk je dat Mannaz hieraan voldoet?  Kom dan naar een info avond of vraag een persoonlijk gesprek aan.

Hoe vind jij de beste school voor je hooggevoelige kind?

Vele scholen willen de beste zijn. Toch zijn ze allemaal anders. Hoe vind jij het verschil?


1 Ga op schoolbezoek en vraag naar het schoolwerkplan. Daarin lees je de uitgangspunten, de visie van de school. Op welke manier wil de school lesgeven? Wat willen de leraren bereiken met de kinderen? Hoe gaan ze om met leerproblemen? Hoe evalueert de school haar leerlingen?

2 Bekijk het schoolreglement. Daarin lees je hoe de school georganiseerd is. Hoe regelt de school huiswerk, agenda’s, rapporten, strafwerk? Wat lees je in de kostenbijdrage?

3 Praat met andere ouders met een kind op die school. Zij praten uit ervaring. De juiste school is de school die bij je kind past.

5 Je gaat je kind inschrijven? Stel voor je vertrekt een spiekbriefje op met de vragen waar jij zeker een antwoord op wil.


Dit artikel is gebaseerd op het onderzoek ‘Voor elk wat wils: schoolkeuze in het basis- en secundair onderwijs’ (Hoger Instituut van de Arbeid – 2000).

Uniek op de Mannaz School : de inloop periode

Ook al ziet een school er nog zo fantastisch uit op papier, je weet pas of ze jouw 'ideale' school is door er tijd door te brengen.
Op de Mannaz School heeft iedere leerling een inloopperiode van twee weken.  Twee weken waarin je gewoon leerling bent aan onze school. 
Pas nadien beslis je of je definitief een schooljaar met ons wil doorbrengen.
Klik hier om een inloopperiode aan te vragen.
Wil je liever thuis studeren maar mis je toch de vertrouwde schoolomgeving en contact met leeftijdsgenoten?  In dat geval ben je iedere woensdag welkom op de Mannaz School.  Woensdag is voor ons een open dag.  In de voormiddag studeer je mee met de jongeren hier op school en in de namiddag hebben we leuke creatieve workshops.  Een inloopdag is gratis, als je lid bent van Mannaz vzw.