Fragilis et mollitiam

 Mannaz Agora

Return to Stillness ... een paar dagen even lekker niets moeten

DEZE REIS IS VOLZET - u kunt uw naam op de wachtlijst zetten voor geval iemand annuleert.

Gewoon even lekker niksen ...

 

Naast mijn taak als directie van de Mannaz school, heb ik al 21 jaar een praktijk als kinesiologe.  Uiteraard werk ik in de praktijk met ... hooggevoeligen.  Soort zoekt soort vrees ik :-)


Ik werk zowel met jongeren als met hun ouders.  Een rode draad die ik bij alle volwassenen zie is het gebrek aan zelfzorg, zeker bij vrouwen boven de veertig.  Eerst het gezin, de kinderen, het huishouden, de rest van de familie en dan pas IK.  Ik hoor dan ook met de regelmaat van een klok:

 

"Ik wilde dat ik weg kon van alles en iedereen en gewoon een paar dagen voor mezelf, even gewoon niets moeten en genieten..."


En dat bracht mij op ideeën ... want al jaren lang ga ik op reis naar Glastonbury als ik de nood voel om mij even van de wereld terug te trekken en mijn batterijen op te laden.  Waarom Glastonbury?  Omdat het een heel bijzondere plek is die mijn hart gestolen heeft, toen ik er meer dan dertig jaar geleden voor het eerst kwam.


Glastonbury is een provinciestadje (ongeveer 8800 inwoners) in Zuid-West Engeland, in het graafschap Somerset.  Het is al eeuwen lang een bedevaartsoord, zowel voor Christenen als voor aanhangers van natuurgodsdiensten.

Volgens de overlevering zou dit de plaats zijn waar het Keltische christendom ontstond nadat Jozef van Arimatea zich hier gevestigd had. Tevens zijn er heel veel verwijzingen naar de Heilige Graal en de legende van Koning Arthur. 


Glastonbury is een dus heel bijzondere plaats.  Rijk aan zowel mythen als geschiedenis, is Glastonbury de beste plek in de wereld. ... to Return to Stillness.  Om als hooggevoelige je batterij weer op te laden en terug tot jezelf te komen.


Ik nodig ik je dan ook van harte uit met mij mee te reizen  ...

DEZE REIS IS VOLZET - u kunt uw naam op de wachtlijst zetten voor geval iemand annuleert.

Programma

You will love every minute of this Journey

Zaterdag 25 februari 2017

Iedereen reist vandaag op zijn/haar eigen tempo naar Glastonbury.  Sommigen vliegen naar Bristol.  Anderen reizen met de Eurostar via London en jij neemt misschien je eigen auto.

In de loop van de namiddag komt iedereen aan en kan je inchecken in het Guesthouse.

's Avonds ontmoeten we elkaar voor het eerst tijdens een welkomstdiner in de Who'd a Thought it Inn.

Zondag 26 februari 2017

Na een zalige nacht en een beetje uitslapen, trekken we de wandelschoenen aan en verkennen we de omgeving en de natuur rond Glastonbury.

Vrije namiddag voor shopping- je kunt je ogen de kost geven in de vele new age-, edelsteen- en heksenwinkeltjes.

In de vooravond brengen we een meditatief bezoek aan de Goddess Temple.


We sluiten de dag af met een gezellige avond in de George and Pilgrim pub.

Maandag 27 februari 2017

Na een rustige start, bezoeken we deze voormiddag de Glastonbury Abbey, met de tuin en de visvijver, een voormalig heilig meer en de begraafplaats van King Arthur.

In de namiddag staat een klim naar de Tor met de Sint-Michaels toren op het programma.

Vanavond hebben we een workshop met Mary Bruce die ons laat kennis maken met kruiden die ondersteunend werken bij een hooggevoelige natuur.

Dinsdag 28 februari 2017

Vanochtend is er markt in Glastonbury. 
Wie zin heeft kan om 11 uur samenkomen in de Hundred Monkeys voor een gezamenlijke babbel bij een kop thee.

De namiddag staat in het teken van de bronnen van Avalon.  We bezoeken de witte bron en de rode bron in Chalice Well Gardens.

Vanavond hebben we een drum sessie met Lydie Lyte.

Woensdag 1 maart 2017

Vandaag brengen we een bezoek aan Wells, de kleinste kathedraal stad in Engeland.  Het is een historisch waardevolle stad met een hoop leuke shops en stille plekjes.

Vanavond worden we verwend in de Goddess House met een heerlijke massage.

Donderdag 2 maart 2017

Vanochtend hebben we een vroege start want we bezoeken de steencirkels van Stonehenge en Avebury, de raadselen uit de Steentijd.

Avebury is ouder dan Stonehenge. Het is waarschijnlijk tussen de 2500 en 2200 v. Chr. gebouwd, toen in Stonehenge met de eerste houten versie werd begonnen. We starten onze wandeling in het dorpje en volgen de stenen. Dan zie je vanzelf hoe groot deze stenen cirkel is.

Na een bezoek aan West Kennet Long Barrow keren we terug naar Glastonbury en genieten we na bij een drankje in de George en Pilgrim pub.

Vrijdag 3 maart 2017

Uitchecken uit het Guesthouse na het ontbijt.

Laatste kans om de winkels in te duiken en een berg boeken uit te zoeken voor de thuisreis of om een rustig moment door te brengen in de Goddess Temple.

Terugreis naar Belgie.

Prijs

Er kunnen 10 personen deelnemen aan deze reis.  Het definitieve programma wordt aangepast aan de groep en wordt vooraf meegedeeld.

De reis loopt van zaterdag 25 februari tem vrijdag 3 maart.

De reissom voor 7 dagen/6 overnachtingen bedraagt 895 EUR.

Inclusief:
 • 6 overnachtingen op basis van Bed en Breakfast en een gedeelde kamer
 • Entreegelden voor Glastonbury Abbey en Chalice Well Garden, busgeld naar Wells, daguitstap naar Stonehenge en Avebury
 • Diner in de Who's a Thought it Inn
 • Workshop met Mary Bruce en Lydia Lyte
 • Massage
 • Begeleiding door Annick Lentacker


Niet inbegrepen:
 • Uw reis naar Glastonbury
 • middag- en avondmaaltijden (uitgezonderd eerste avond).

Inschrijven

Bij het organiseren van een "Return to Stillness" reis naar Glastonbury kan ik nooit vooraf beloven dat de reis zeker doorgaat.  Daarom heb ik gekozen voor een speciale inschrijfformule.


Wil je heel graag deelnemen aan deze reis, dan vul je het inschrijvingsformulier in en stort je een voorschot van 295 EUR.  Hiermee is je plek gereserveerd.


Vanaf het moment dat er 5 deelnemers zijn en de reis kan door gaan, neem ik contact met je op met de vraag om het saldo van 600 EUR te voldoen.  Na de ontvangst van de betaling is jouw plekje op de reis definitief gereserveerd.


Zowel voorschot als saldo worden gestort op de rekening van Mannaz vzw
Rekening nummer BE41 3630 9055 6210 met vermelding "Return to Stillness"


Deelname geschiedt op volgorde binnenkomst betaling.Opties

Wil je liever niet met onbekenden in dezelfde B&B overnachten? 

 • Slaap je liever in een hotel 
 • een luxe B&B met eigen badkamer 
 • een goedkope B&B 
 • bij mensen thuis 
 • op de camping?


Uiteraard zal ik, als je dit aangeeft, helpen bij het uitzoeken van een gepaste B&B of je doorverwijzen naar de desbetreffende locaties!


Reis je liever samen met anderen?  Of autodelend?  Laat het mij weten.


Elke dag is hebben we een volledig dagprogramma.  Je bent NIET verplicht om dit programma volledig te volgen.  Alles gebeurt op jouw tempo en je doet deze dagen alleen dat waar jij echt zin in hebt!


Passen deze data niet voor je?  De reis wordt ook op andere data georganiseerd.  Geef me een seintje en ik hou je op de hoogte.