Collectief Huisonderwijs voor Hooggevoelige Jongeren

 Mannaz School

NIF - Neuro Inner Fusion

Hoe gaat het te werk?

NIF staat voor Neuro Inner Fusion en is als techniek ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met NEI van dr Roy Martina, NLP en Oosterse Geneeswijzen.

Iedereen baseert gedrag o.a. op eerder opgedane ervaringen, bewust of onbewust. Een deel van die ervaringen is goed verwerkt, anderen niet. Sommige ervaringen zijn wel verstandelijk maar niet emotioneel verwerkt waardoor je (onbewust) uit balans raakt.

In de NIF- therapie noemen we dat een emotionele blokkade. Deze blokkades houden je, vaak onbewust, vast in voor jou bekende en vertrouwde patronen en weerhouden je ervan het leven te leiden zoals jij dat eigenlijk wilt.

Wist jij dat in meer dan 90% van de gevallen een fysieke klacht een emotionele oorzaak heeft?

Tijdens de sessies bespreken we eerst samen waar je last van hebt of waar je graag aan wilt werken. Dan gaan we kijken welke gevoelens en bijbehorende emotionele blokkades daarbij aanwezig zijn.

Je krijgt inzicht in waarom je doet zoals je doet en voelt wat je voelt.

Je kunt er vervolgens voor kiezen deze blokkade(s) op te ruimen en hiermee de balans te herstellen. Dat geeft je vrijheid. Je hebt nu een keuze: hoe wil jij zijn in bepaalde situaties. Hoe wil jij je voelen. Wat wil jij doen.

Tijdens de sessie hoef je geen dingen te herbeleven of emoties opnieuw te ervaren enz. We gaan er ook niet eindeloos over praten. 

Veel mensen ervaren NIF- therapie daarom als een prettige therapievorm.

“Tijdens de opleiding heb ik leren kennismaken met de verborgen kanten van mezelf en anderen. Ik heb ook technieken geleerd die me helpen wanneer ik met m’n gevoelens geen blijf meer weet. Vandaag slaag ik erin om met een knipoog naar mezelf te kijken en te lachen met de dingen die me vroeger boos maken. Ik ervaar dit als een echte vooruitgang.”

Goele Kayens

 
Annick Lentacker heeft de voorbije drieentwintig jaar een stevige basis opgebouwd van waaruit zij met hooggevoeligen werkt.   Annick Lentacker is kinesiologe, NEI therapeute, NIF master en NLP/NAC coach. Zij heeft ruime ervaring in het begeleiden van hooggevoeligen als therapeute en de voorbije 6 jaren, als directrice van de Mannaz School Ertvelde.
 
Deze jarenlang opgebouwde kennis geeft zij nu aan u door via de opleiding tot Mannaz Mentor.

De workshop NIF Basis is onderdeel van de opleiding Mannaz Mentor, module Mannaz Academy.

De Mannaz Mentor opleiding is tegelijk de basisopleiding voor wie een in een Mannaz school wil werken of voor wie een eigen Mannaz school wil opstarten.

Opgelet: wij gaan er van uit dat wie inschrijft reeds bekend is met HSP.  We zullen dan ook geen aandacht besteden aan definiëring en diagnostiek.
 
Lesweekends - je kunt kiezen uit volgende data
 
 
NIF Basis
13/1/2018 + 14/1/2018     ofwel 
2/7/2018 + 3/7/2018  
NIF Gevorderden
21/4/2018 + 22/4/2018     ofwel
16/7/2018 + 17/7/2018

“Ik heb deze opleiding vooral ervaren als een periode waarin ik de kans kreeg om
onder professionele begeleiding aan mezelf te werken.
Ik heb geleerd mezelf te aanvaarden, zeg maar mezelf graag te zien. Die eigenliefde maakt het voor mij heel wat makkelijker om op te komen voor mezelf. Precies wat ik nodig had om gelukkiger in het leven te staan.”

Frank V 

 
LOCATIE
De opleiding Mannaz Mentor gaat door in de lokalen van de Mannaz School - Spiegelstraat 6 - 9940 Ertvelde. 
Bij een groep van 8 personen gaan we naar een ruimere locatie in de buurt.

Wij voorzien soep en een broodmaaltijd met een slaatje.
Er is de hele dag thee, koffie en water beschikbaar.
PRAKTISCH

De lesdagen starten om 9u30 (deuren open vanaf 9 uur) en eindigen om 17u00 op zaterdag en om 16u00 op zondag. 

PRIJS
Prijs voor het weekend is 295 euro
Het is nodig om vooraf de module Mannaz Mentor Basis gevolgd te hebben
Dank je wel voor je voorinschrijving. We sturen u zo snel mogelijk het inschrijfformulier door.
Oops. An error occurred.
Click here to try again.

“Eindelijk heb ik m’n echte ik ontdekt! Dat ik hierin geslaagd ben, komt grotendeels door de steun en aanmoedigingen van de lesgeefster en de medecursisten. Wat zij me bijbrachten, pas ik vandaag nog altijd toe. Het is de eerste keer in m’n leven
dat ik me zo goed in m’n vel voel
. Dank je, Annick en iedereen die me hierbij geholpen heeft.”

Rita Vanderlinden

CONTRACTUELE VOORWAARDEN
Deelname is op basis van vrijwilligheid en op eigen verantwoordelijkheid.
  •  Het inschrijvingsbedrag wordt in geen geval terugbetaald, tenzij men niet kan deelnemen omdat de opleiding reeds was volgeboekt, of wanneer de opleiding wordt geannuleerd wegens een tekort aan inschrijvingen. In deze gevallen zal het reeds gestorte bedrag volledig worden terugbetaald aan de kandidaat- deelnemer, ofwel kan deze het bedrag behouden voor deelname aan een volgende of een andere opleiding.
  • Wanneer een kandidaat zich na inschrijving terugtrekt (enkel via aangetekend schrijven), wordt het voorschot/inschrijfgeld, niet terugbetaald.
  • Wanneer een kandidaat zich tijdens het cursusjaar (d.w.z. vanaf 2 weken voor de 1e lesdag) terugtrekt (enkel via aangetekend schrijven), dient het volledige cursusbedrag, zoals overeengekomen in de betalingsovereenkomst van de opleiding, betaald te worden. 
  • Wanneer een kandidaat niet geplaatst kan worden, wordt het volledig betaalde bedrag teruggestort.