Collectief Huisonderwijs voor Hooggevoelige Jongeren

 Mannaz School

Ontstaan van de "Afternoon Tea"

Afternoon tea, de meest typerende Engelse gewoonte, is verrassend genoeg een relatief nieuwe traditie. Hoewel de gewoonte om thee te drinken dateert van het derde millennium voor Christus in China, en het populair werd in het Engeland van de jaren 1660 door koning Charles II en diens vrouw, de Portugese Infanta Catherine de Braganza, verscheen het concept ‘afternoon tea’ pas in het midden van de 19de eeuw. 

‘Afternoon tea’ werd geïntroduceerd door Anna, de zevende hertogin van Bedford, in 1840.  De hertogin kreeg steevast honger tegen 16 uur.  In haar huishouden werd de avondmaaltijd op een fatsoenlijk laat uur opgediend, meer bepaald om 20 uur.  Zo was er een lange periode te overbruggen tussen de lunch en de avondmaaltijd.  De hertogin vroeg om in de late namiddag een dienblad met thee, brood, boter (eerder had de graaf van Sandwich het idee om een vulling tussen twee sneden brood te leggen) en taart naar haar kamer te brengen.  Dit werd een gewoonte, en al snel begon zij vrienden uit te nodigen om deel te nemen aan dit ritueel.

Deze theepauze werd een hippe sociale gelegenheid.  In de jaren 1880 stapten de dames uit de hoge klasses in lange jurken, handschoenen en hoeden voor de ‘afternoon tea’ die gewoonlijk in het salon werd geserveerd tussen 16 en 17 uur. 

De traditionele ‘afternoon tea’ bestaat uit een selectie fijne broodjes en scones geserveerd met clotted cream en jam.  Taartjes en patisserie worden ook opgediend.  Thee werd uit zilveren theepotten in delicate porseleinen tasjes gegoten.  

Zomerse Mannaz Afternoon tea

Geen zomernamiddag zonder een heerlijke ‘Afternoon Tea’. Op het terras met zicht op het groen wordt genieten van uw ‘Afternoon Tea’ met heerlijke scones een onvergetelijke ervaring. En op deze manier steunt u tegelijk de werking van Mannaz vzw.

‘Afternoon Tea’ vindt elke dinsdag en donderdag tussen 1 en 17 augustus plaats van 14 uur tot en met 17 uur.  Reserveren is verplicht !

Geniet van koffie en thee in onze tuin

Cream Tea at Mannaz  €15

Twee dagverse scones met ‘clotted cream’ en diverse artisanale confituren, vergezeld van koffie of één van onze fijne theespecialiteiten.
 


Classic Afternoon Tea at Mannaz  €25

Twee dagverse scones met ‘clotted cream’ en diverse artisanale confituren, vergezeld van een selectie patisserie-gebakjes met daarbij koffie of één van onze fijne theespecialiteiten.
 


Champagne Afternoon Tea at Mannaz  €35

Twee dagverse scones met ‘clotted cream’ en diverse artisanale confituren, vergezeld van een selectie patisserie-gebakjes en ‘fingersandwiches’ met daarbij koffie of één van onze fijne theespecialiteiten en uiteraard een glaasje champagne.
Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.
U bent pas ingeschreven na het betalen van het bedrag op de rekening van Mannaz vzw of via de Paypal rekening.  Er zijn maximaal 10 plaatsen voorzien.
Mannaz vzw
IBAN: BE41 3630 9055 6210
BIC: BBRUBEBB