Collectief Huisonderwijs voor Hooggevoelige Jongeren

 Mannaz School

Maak kennis met de Mannaz 'Ambassadeurs'.  Ze zetten zich in om met hun bekendheid het werk van Mannaz onder de aandacht te brengen.

Geert Kimpen, Auteur van o.m. De Kabbalist.

“Ik herinner me mijn eigen middelbare schooltijd als erg deprimerend. Mijn ontzettende hang naar expressie werd niet naar waarde geschat of belachelijk gemaakt.

Helaas zie ik bij mijn veertienjarige dochter hetzelfde patroon. Ook al zit zij op een “kunst-middelbaar”, waar expressie wel aangemoedigd wordt, ook zij functioneert niet in een omgeving die enkel op prestatie gericht is, en geen aandacht heeft voor wie zij werkelijk is.


Daarom ben ik blij dat er in Vlaanderen wel zo’n school blijkt te zijn. Een school waar kinderen gezien worden, en andere kinderen leren zien en waarderen.


Ik ken als ouder de wanhopige zoektocht naar de ‘juiste’ school voor je kind dat nergens lijkt te gedijen. Mocht ik nog in Vlaanderen wonen, dan was mijn keuze snel gemaakt.


Ik wens de kinderen van Mannaz een inspirerende schooltijd toe. Een plek waar ze hun eigen persoonlijkheid mogen ontplooien en onderzoeken.

Ik wens hen bevlogen volwassenen toe die laten zien wat het leven en de wereld allemaal te bieden heeft.

Maar ik wens hen ook kennis toe. Want kennis is essentieel om de wereld te begrijpen en verder te bouwen op wat we al kennen. Ik hoop dat deze kennis zo tot hen komt, dat ze zich gretig willen volzuigen met nog meer kennis, en volwassenen worden die nooit hun nieuwsgierigheid inleveren.”

En jij?


Waarom wil Mannaz vzw jou als onze Ambassadeur
 en wat zijn de mogelijkheden?

Klik hier om meer te lezen

Rose Marie Van Wijnsberghe

Coach - Event organisator - hoofd van Leven-in-Balans
Ambassadeur voor de Westhoek

De Mannaz school is een school voor hooggevoelige leerlingen en daar sta ik helemaal achter. De scholen worden groter en onpersoonlijker. Hooggevoelige kinderen voelen zich er vaak niet echt in thuis. Erger nog ze worden schoolmoe of ze gaan in depressie.
Het is onze wens en taak om zoveel mogelijk jongeren te helpen op Mannaz.

Loes van den Heuvel

Actrice
Ambassadeur voor Vlaams Brabant

Loes van den Heuvel, bekend van televisie, theater en dierenwelzijn vindt het enorm belangrijk dat er gespecialiseerde scholen bestaan zodat er een vangnet bestaat voor deze jonge mensen.


Het is belangrijk om puberende jongeren te beschermen tegen de harde, overweldigende wereld omwille van hun hoog- of overgevoeligheid aan allerlei prikkels, waardoor ze veel kwetsbaarder zijn en vaak onvoldoende begrepen worden.  Zij hebben immers ook een ander besef van tijd en ruimte.


Benoemen is 1 ding maar voorkomen van stigmatisatie is even belangrijk.  Je hoeft het jezelf niet kwalijk te nemen dat je anders bent en op een school als Mannaz kan je leren omgaan met je gevoeligheden.  Het constant indrukken verwerken en de overprikkeling brengen veel stress, alsook faalangst met zich mee.  Heel nauwgezet naar je lichaam leren luisteren, naar de grenzen en behoeften die het spontaan aangeeft is belangrijk.


Het is noodzakelijk hen een veilige, evenwichtige en rust brengende omgeving aan te bieden waar zij hun talenten volledig kunnen ontplooien.


De opvoeding, thuis en op school zijn uiteraard van kapitaal belang voor elk kind, maar omwille van de grotere kwetsbaarheid is het onontbeerlijk dat de ouder/leraar/hulpverlener zich voortdurend kan inleven in de specifieke belevingswereld van deze groep jongeren.  Liefde en bevestiging zijn zeer belangrijk voor het zelfvertrouwen, alsook het zelfbeeld van deze kinderen. Focussen op kwaliteiten, houvast en controle is dan ook noodzakelijk.  En dat allemaal krijgen ze op de Mannaz school!

Susan Marletta-Hart

Coach en auteur
Ambassador for The Netherlands - Ambassadeur voor Nederland

Wauw mooi initiatief!
Mooie, heldere website vind ik ook.
Ja hoor daar wil ik graag mijn steun aan betuigen door Nederlands Ambassadeur te worden.


Susan Marletta-Hart  (1971) schreef in 2003 het boek Leven met Hooggevoeligheid, van opgave naar gave (Ten Have) dat onmiddelijk een bestseller werd en intussen als everseller in 17de druk is verschenen. Daarnaast schreef zij nog drie succesvolle boeken en enkele artikelen over het thema HOOGGEVOELIGHEID. Ze wordt gezien als een autoriteit op het gebied van sensitiviteit en bewustwording.
Naast haar schrijfwerk geeft ze cursussen, lezingen, workshops en een online coachingstraject.  Susan beoefent al meer dan twintig jaar dans, yoga, qi gong en meditatie. Ze is moeder van twee kinderen en leeft en werkt in Zwitserland en Nederland.

Paul Codde

BV
Ambassadeur voor Frankrijk

Eerst en vooral ben ik iemand, die al zijn hele leven lang beschouwd werd als een buitenbeentje, en ik werd dan ook meestal als 'enfant terrible' afgeschilderd. Ik deed de dingen meestal nèt een beetje anders dan de anderen .... of is dit eufemistisch uitgedrukt.

Maar de grootste leerschool kwam aanzetten toen bleek, dat ik op mannen viel. In mijn tijd was dat een grote schande, en daar mocht en kòn niet over gepraat worden. Het was nogal eenzaam in die tijd. Je werd gepest en uitgelachen. Maar we hebben doorgezet en werden in die tijd dan één van de boegbeelden van de homobeweging. Ik weet dus als geen ander wat het is, als je gecatalogeerd bent onder één of ander 'te mijden labeltje'.

Maar we hebben het gehaald ! Ik werd zelfs een bekende Vlaming, en ben dat gedurende 27 jaar lang gebleven.

Ik ben ambassadeur (als het ware) voor alle kinderen, dus ook de supergevoelige en ben blij dat ik hen zo kan steunen.

Toen ik mij ongeveer 15 jaar geleden bewust werd van de ernst van de aanwezigheid van de "indigo" of " nieuwetijdskinderen" op onze planeet, herkende ik als het ware de strijd die ik al hàd gestreden, en voelde ik mij aangetrokken om op vrijwillige basis mijn steentje bij te dragen, om deze absolute toppers van het humane ras, wat wind onder de vleugels mee te geven. Blijkt ondertussen dat deze kinderen minder moeite hebben om hun hart open te laten staan... daardoor komt het ook, dat hun DNA strengen (12 in getal ) beter te gebruiken zijn dan bij vorige generaties. Eén van de logische gevolgen van deze 'supplementaire capaciteiten' is dat deze kinderen hun epofyse (wat ik onze modem noem) beter kunnen gebruiken. En deze modem vangt dan ook, ongehinderd alle signalen op die uitgestuurd worden. En dat kan wel wat veel zijn ... of zoals een vriendin van mij het ooit verwoorde : soms voel ik mij als een naakte baby in een cactusveld. Je zou voor minder terug in je schulp kruipen ... Maar dat lijkt me juist niet de bedoeling. Steeds meer volwassenen raken overtuigd dat deze gevoeligheid, één van de voorwaarden is om te kunnen evolueren naar een betere wereld. Een man als Christus zei het al : wie niet is als deze kinderen, zal het rijk der hemelen niet binnenkomen. Als je dan weet dat het rijk der hemelen eigenlijk een andere naam is voor ' het beter gebruik van onze DNA mogelijkheden ' dan is ons verhaal rond ... wij noemen het nu nieuwetijdskinderen. We hebben dus eindelijk begrepen, waarom Christus het zo belangrijk vond, dat het kind in het kind mocht overleven ... Want dan gaan we binnen afzienbare tijd in staat zijn (en dat zijn ook zijn woorden) om te doen wat hij deed, en méér !

Koen de Cauter

Jazz muzikant
Ambassadeur voor Oost-Vlaanderen

Voor mij was hooggevoeligheid normaal, maar de jaren hebben mij geleerd dat het veel kost om ze te kunnen bewaren. We leren dat alles een prijs heeft, en proberen te betalen.


Koen De Cauter (Gent, 1950) is een multi-instrumentalist in de jazz. Hij speelt onder meer jazz, zigeunerjazz, dixieland en musette en is een bekend vertolker van de liedjes van George Brassens. Hij is leider van het Waso Quartet.

Als saxofonist en gitarist is Koen De Cauter een autodidact. In 1975 richtte hij met Fapy Lafertin het Waso Quartet op, waarmee hij verschillende albums maakte en tot op de dag van vandaag actief is. In 1996 kwam een plaat van zijn groep Romani uit. De Cauter is de vader van drie muzikale zonen en een muzikale dochter, met wie hij in de afgelopen jaren heeft samengespeeld: Dajo De Cauter (contrabas), Waso De Cauter (gitaar), Vigdis De Cauter (piano) en Myrddin De Cauter (klarinet).

De Cauter heeft samengewerkt met onder meer Wannes Van de Velde en Johan Verminnen.

Mike Berry

Internet mirakel maker
Scottish Ambassador - Ambassadeur voor Schotland

Why am I so honoured to be invited to be an ambassador of the Mannaz Schools?

Well in May 2013, I was fortunate enough to be invited to stay at the school for a week.
What I most loved about that, was the opportunity to teach the pupils, topics that they simply would not learn in traditional schools.
I was able to share with the pupils, and discuss on a adult level, so basic 'skills' such as communication and financial advice including Compound Interest; what Albert Einstein famously referred to as the 8th Wonder of the World.
The pupils also really enjoyed me showing them how I generate 100% of my income online, and they actually WANTED to do homework, so much so, that they even had family asking them to teach them the same lessons when they got home.

I was a guest speaker at an event in Brussels at the end of my week visiting, and I felt really honoured when all of the pupils asked their parents for permission to attend the evening's presentation, and the pupils then voluntarily chose to sit in the front row of the fully-packed room.
I was also privvy to witness that each pupil was given responsibility to feed all of the pupils for a week, on a revolving basis, and that included calculating how much food was going to be required & then budgeting & finally going out as a group to purchase & learning how to prepare and present the daily lunches for everyone.
... again something that they would never normally expect to learn within a traditional school environment.

The camaraderie, love and connection between the pupils was tangible & beautiful environment to behold.

Everyone is a Genius, but if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing it is stupid

Brigitte Sumner

Relatietherapeut - Coach
Asian Ambassador - Ambassadeur voor Azië

Voor mij de voornaamste reden om ambassadeur van dit project te worden is om meer bekendheid te geven aan het fenomeen 'hooggevoeligheid'.


Zelf ben ik hooggevoelig, met alle gevolgen van dien: het niet passen in traditionele omgevingen en het zoeken en vinden van mijn eigen weg in het leven.


Ik zie zoveel mensen die in deze categorie passen, en zich koste wat kost in een manier van leven wringen die op den duur toch niet werkt. Het is zoveel gemakkelijker om een leven te kiezen en je daar wel bij te voelen, die bij jou past.


Omdat ik ook een ouder ben van hooggevoelige kinderen, voel ik dat ik ook voor hen op de bres heb kunnen springen, zodat ook zij een eigen, gelukkige levensweg mogen bewandelen.


Dit project is voor mij een lichtend voorbeeld van een baanbreker die jonge mensen en hun ouders laat zien hoe het ook anders kan, en vooral, dat zij hier niet alleen in staan.


Brigitte Sumner is een van ‘s werelds top 10 relatie deskundigen. Zij geeft regelmatig workshops in Azie, Europa en de USA. Zij is vaak in de media, TV in Nederland en Engeland (Lijn 4, York TV), radio in de USA, het Verenigd Koninkrijk en Nederland (Passion for the Planet, Palm Springs, Radio 1), en tijdschriften over de hele wereld (GQ, Cosmopolitan, Zest, Ambition, Tempo en streekgebonden uitgaven).

Haar boek ‘Waarom Vrouwen Vallen Op Mannen Met Ballen’ is haar eerste boek. Zij schrijft regelmatig voor tijdschriften, kranten en is een veelgevraagd spreekster. Brigitte werkt momenteel aan een relatie boek voor jongeren en is bezig met een opvolger voor WVVOMMB.

Brigitte heeft een diploma in onderwijs en logopedie. Vandaar kwam zij in het bedrijfsleven terecht waar zij communicatie trainingen gaf. Het was slechts een kleine stap naar de persoonlijke en professionele ontwikkeling, training en coaching. Zij heeft gewerkt met Anthony Robbins, Deepak Chopra, Wayne Dyer en John Gray. Brigitte is tevens Feng Shui master en heeft uitgebreid Oosterse wijsheid bestudeerd, en gebruikt zowel een Westerse als Oosterse aanpak in haar succesvolle relatie coaching praktijk.

Zohra Ait-fath

Allround artist/Dj
Ambassadeur voor Limburg

Met plezier wordt ik een van de ambassadrices van Mannaz, 

Ik ben zelf hooggevoelig , maar ik heb dat pas rond mijn 35ste ontdekt . Dat kinderen nu al vroeg met deze gave leren omgaan in plaats van dit als een last te ervaren vind ik een enorme vooruitgang.

Bepaalde keuzes in het leven worden daardoor beïnvloed en het kan allemaal soms nogal heftig zijn. Je voelt je anders en daardoor soms eenzaam of nogal druk .

Vanaf je jeugd hiermee leren omgaan kan heel veel teweeg brengen voor jezelf en je omgeving nu en later.

Zohra Ait-fath ( Allround artist/Dj )

Pol Goossen

Acteur
Ambassadeur

Beste ouders,


Zouden jullie het wenselijk vinden dat jullie hooggevoelig kind:


° weinig of geen stress heeft op school, maar er eerder openbloeit en zelfstandig wordt, kortom ervan geniet en er gelukkig is

° er niet gepest wordt omwille van kledij, uiterlijk of inborst

° er eerder tot rust komt en mag leven volgens de manier die het best bij hem/haar past

° er niet de hele dag stil en met gekruiste armen op een bank moet zitten, maar integendeel veel bewegingsvrijheid krijgt

° er mag evolueren volgens eigen tempo en specifieke vaardigheden

° er ruimte krijgt voor persoonlijke belevingen en interesses en toch leert omgaan met eigen beperkingen

° er niet alleen leert rekenen, lezen en schrijven maar ook sociale en artistieke vaardigheden leert verwerven en het woord ‘artistiek’ minstens even hoog leert inschatten dan het woord ‘zakelijk’

° er etisch zal leren denken en niet louter commercieel, dus later liever 1500 euro verdient met plezier dan 2500 euro tegen zijn/haar zin

° natuur en milieu belangrijker zal vinden dan beursberichten

° eerder bekommerd zal zijn om ecologische vooruitgang dan om economische expansie

° een persoonlijkheid zal worden in plaats van een meeloper

° een eigen mening zal hebben en niet per se die van de media zal overnemen

° in het leven goede smaak zal verwerven

° reeds als puber het wezelijk verschil ziet tussen Bach, Beethoven, Mozart en commercieel gejengel

° regelmatig een interessant boek leest

° dus niet al zijn/haar tijd vergooit met gamen en televisie kijken

° eerder kiest voor gezond functioneel sporten en leert inzien dat topsport in wezen niet deugt

° over alles en nog wat leert nadenken alvorens zijn/haar stem te verheffen

° echte dierenvrienden zal ontmoeten, vegetariërs en veganisten incluis

° wel ‘s échte vrienden leert kennen en niet alleen digitale


Ja? Zouden jullie dat wenselijk vinden? En vinden jullie het geluk van uw kind belangrijker dan het prijskaartje? Wel, wees dan niet bang om uw lieveling aan een Mannaz School te laten studeren. De leerlingen op de Mannaz School doen het goed en doen het graag. Ze hebben geen spijt van hun keuze. Er zijn weinig zekerheden in het leven, maar dat is er één van.


Beste ouders, de keuze en de beslissing ligt in jullie handen.


Pol Goossen-acteur

Roy Martina

Arts, Judo leraar
Ambassadeur voor de VS

Mijn naam is Roy Martina, arts, auteur, opleider van Health Coaches en Karate leraar.

Als kind ben ik erg ziek geweest, astma, eczeem, sinusitis, hyperactiviteit (ADD) en daarnaast was ik erg introvert.
Van nature ben ik erg gevoelig voor prikkels zoals geluid, licht en geuren.
Ik kom van een groot gezin en vaak sloot ik me af omdat de anderen te druk en te luid waren.

Ik heb vanaf mijn 6e levensjaar judo gedaan, later karate en kickboksen en ben wereldkampioen geworden en geef nu op mijn 63e nog steeds les (Ben 8e dan zwarte band) Sporten heeft me geleerd focus te hebben en me te kunnen afsluiten via meditatie.

Ik ben nu wereldberoemd dankzij mijn 80 boeken waarvan verschillende wereld bestsellers zijn geworden.

Ik ben nog steeds erg actief en ga me richten om mee te helpen om de global warming tegen te gaan door het ontwikkelen van nieuwe vormen van energie bronnen die niet vervuilen, goedkoop zijn en een revolutie zullen zijn.

Als ik het kan, kan jij het ook.